Zoeken in deze blog

dinsdag 22 september 2009

22/09/09 Eintracht Trier 4 - 2 (2 - 2) Arminia Bielefeld (Moselstadion - 6.630 Toeschouwers)

Vandaag op het menu: een wedstrijd in de 2de ronde van de Duitse beker. Op zich geen spectaculaire wedstrijd maar Trier (4de klasse) had Hannover ’96 in de eerste ronde uit de beker geflikkerd. Bielefeld was dus gewaarschuwd. Misschien ook er nog even bij vertellen dat zowel Trier als Bielefeld opgericht zijn in 1905 en beiden in de wansmakelijke kleuren blauw-wit-zwart spelen.

We vertrokken vroeg omdat Trier een mooie historische stad bleek te zijn en tevens ook de oudste van Duitsland. Veel Romeinse gebouwen waar ik later een fotoshoot zal van plaatsen zodat het woord “travel” in mijn blognaam ook af en toe ter sprake kan komen. En ik weet niet hoe het komt maar de weergoden bleven ons goed gezind met een mooi zonnetje van om en bij de 25 graden, niet slecht voor een 2de herfstdag.

Aangekomen in Trier de wagen geparkeerd aan het stadion, enkele kiekjes binnenin en op het veld genomen en dan een mooie wandeling gemaakt van om en rond de 10 kilometer. We kunnen best stellen het meeste van Trier te hebben ontdekt.

Hoofdreden was natuurlijk voetbal en we werden op onze wenken bediend! Hoewel de eerste helft eerder saai was en Trier het betere spel leverde, was er eigenlijk niks noemenswaardig te melden. Enkel dat Bielefeld slecht speelde voor een team dat bovenaan draait in de 2de bundesliga. Blijkbaar hadden ze ons gehoord want na de rust scoorde Bielefeld 2x in 5 minuten en haalden ze een zeer behoorlijk peil en was er een duidelijk klassenverschil. Trier was aangeslagen maar kwam dankzij een lucky goal rond de 60ste minuut terug in de wedstrijd. Trier voetbalde dan de ene kans na de andere in elkaar en kreeg dan rond de 75ste minuut een verdiende strapschop die koelbloedig werd omgezet. 2-2, het Moselstadion ontplofte en schreeuwde de thuisploeg naar de overwinning. En Bielefeld stelde voetballend weer teleur, een klein wanhoopsoffensiefje bracht geen zoden meer aan de dijk en we verlengingen kregen. De eerste verlenging was niks noemenswaardig maar in de tweede ging het hek helemaal van de dam! Trier lukte zowel de 3-2 als de 4-2 en verzekerde zich zo van een plaatsje in de 3de ronde van de Duitse beker.

Top dag met een prachtig stadje en een leuke wedstrijd voetbal. Wat moet een mens nog meer hebben!?