Zoeken in deze blog

dinsdag 29 december 2009

28/12/09 Millwall FC 2 - 0 Bristol Rovers (The Den - 10.014 Toeschouwers)

Na een voor mij veel te lange stop (dat gebeurt zelfs niet tijdens de zomer) kreeg ik een mooi aanbod om op maandag de plas mee over te steken richting zuid Londen. Als het kriebelt moet je hoppen en sprak ik met reisgenoten Paul en Gunter af om half zes ’s ochtends. So far so good, iedereen op tijd al was het maar met kleine oogjes daar we allen blijkbaar een gebrek aan slaap hadden gehad. Met nog een koffiestop onderweg kwamen we goed en wel aan in Calais voor onze overtocht. Alles ging perfect en tot onze verbazing kwamen we al om 9u aan The Den aan. Auto geparkeerd en dan de metro op richting Carnaby Street om nog even wat “soldens” mee te graaien.

Twee uur voor de wedstrijd hadden we dan afgesproken met 4 Antwerp collega’s aan London Bridge, voor ons een biertje maar voor deze 4 lijken ;-) was cola meer dan voldoende. Terug de metro op naar The Den: tickets gekocht, club shop binnen en links en rechts een fotootje gemaakt. Wat me opviel was toch ook dat er hier een massa buitenlanders op af komen. Buiten enkele Belgen, Hollanders, Duitsers toch links en rechts ook wat andere “vreemde” talen gehoord.

De wedstrijd was droevig, vooral de eerste helft dan. Veel inzet en vechtvoetbal maar mooi kon je het allemaal niet noemen. Millwall kwam 2x goed weg na eerst een bal op de binnenkant van de paal te hebben gehad en enkele minuten een mooie reflex van de Millwall doelman die de bal nog op de lat kon duwen na een mooi geplaatste vrije trap van de Rovers. Blij dat het rust was zodat we ons een beetje konden opwarmen. Tweede helft nam Millwall meer initiatief en ondanks het allemaal niet mooi was konden de “Souf” Londoners toch 2x scoren en kunnen we alsnog spreken van een verdiende overwinning. Al kon het aan de rust makkelijk zijn geweest. Millwall doet hiermee een goede zaak in de race naar de play-off plaatsen al duurt het seizoen nog lang. Ook de Millwall fans deden de tweede helft hun eer nog aan, een al te ijverige steward moest een stevige klap incasseren op zijn bevroren gezicht. Stewards erbij, politie erbij, dan waarschijnlijk even wachten op uitsluitsel van de cctv beelden en de dader werd uit de massa geplukt. Ik zou alleszins nu zijn rekening niet willen maken…

Een (lange) terugrit diende zich aan maar deze werd weggepraat met verhalen uit de oude Antwerpse/Racing Mechelse doos. Wederom voor herhaling vatbaar, maar dan deze keer op verplaatsing. Cheers lads!