Zoeken in deze blog

donderdag 25 februari 2010

25/02/10 PSV Eindhoven 3 - 2 Hamburger SV (Philips Stadion - 31.000 Toeschouwers)

Amper een week terug in Belgenland en het eerste tripje is/was een feit. HSV werd uitgeloot tegen PSV voor de Europa League en als HSV sympathisant wilde ik daar natuurlijk bij zijn. Via Danny VDV werden kaarten bemachtigd zodat we ons tripje richting Eindhoven konden aanvatten. Op papier is Eindhoven maar een uurtje van Antwerpen maar denk dat we er wel wat langer over gedaan hebben wegens stapvoets verkeer in de Eindhovense binnenstad. Midden in de avondspits en verkeerslicht na verkeerslicht maakte dat we pas een uurtje voor de wedstrijd bij het stadion aankwamen.

Het druppelde al onderweg maar toen we de auto uitstapten kregen we de volle laag en heeft het tot we terug in Deurne waren geregend, en deftig. Gelukkig is PSV overdekt en doet Philips zijn eer aan met verwarmde lampen in de tribunes. Voor de wedstrijd ook veel beweging en drukte, de plaatselijke horeca zal alvast niet hebben mogen klagen.

HSV had in Hamburg met het kleinste verschil gewonnen wat de wedstrijd zeker spannend moest maken en niets was minder waar. Al na 2 minuten scoorde PSV na een verdedigende fout in de HSV verdediging wat maakte dat deze score voor verlengingen zouden zorgen. PSV bleef domineren, kreeg de beste kansen en scoorde net voor rust de 2-0 na een loeiharde vrije trap. HSV deed amper mee, na een half uur spelen zijn ze een beetje in de match gekomen. Rust 2-0 en PSV op papier geplaatst maar in de eerste minuut van de tweede helft lukte Petric de aansluitingstreffer 2-1 en zo was HSV weer geplaatst. PSV bleef knokken maar 10 minuten voor tijd deed PSV’er Salcido een oerdomme fout in de 16meter en legde de scheids de bal op de stip. 2-2 en weinig of niets kon HSV nog van de plaatsing afhouden. PSV gaf zich echter nog niet gewonnen en Koevermans lukte in de 89ste minuut de 3-2. Terug bibberen voor HSV want er moesten nog 5 minuten extra-time worden gespeeld. PSV drukte maar het werd een maat voor niets. HSV naar de volgende ronde tegen Anderlecht.

Het was een echte cupmatch, voor de eerste keer ook eens goede sfeer in Eindhoven. Wel nog noteren dat er 2 rode kaarten vielen (aan elke kant eentje) en dat PSV min of meer werd bestolen en zeker recht had op één duidelijke strafschop. Het scheidsrechterlijk 5tal of 6 met degene langs de lijn bakte er effectief weinig van. 2 extra scheidsrechters in de 16meter stonden er maar voor spek en bonen bij en hadden veel efficiënter moeten optreden, daar staan ze voor en worden er nog goed voor betaald ook.

donderdag 18 februari 2010

13/02/10 Navy Rayong FC 2 - 2 (10 - 9) Pattaya United (Rayong Stadium - 3.200 Toeschouwers)

Zoals je in het verslag van Pattaya Utd – BEC Tero kon lezen had Pattaya zich geplaatst voor de knock-out fase van de 34ste Queen’s Cup. Het werd een verplaatsing naar Navy Rayong omdat zij groepswinnaar waren in een ander poule en tegen de tweede van “onze” groep mochten.

Ik vertrok onder het motto van “we are Pattaya, we are Pattaya” in min of meer internationaal gezelschap (2 Belgen, Hollander en een Engelse chauffeur) per auto naar Rayong, gelegen aan de zuidkust van de golf van Thailand. Voor de toeristen onder ons is dit eveneens de provincie waar het eiland Ko Samet zich bevindt.

Een uur voor de wedstrijd was er nog maar weinig beleving aan het stadion en vreesde ik weer voor een magere opkomst maar hoe later het werd vulde het stadion zich vrij vol, waaronder een kleine 200-300 bezoekers uit Pattaya. De sfeer zat er voor de wedstrijd reeds in, mede dankzij een goede support van de thuisclub. De wedstrijd was top, een echte cupmatch. Pattaya was de betere en liet ons dan ook verdiend juichen met de 0-1, eveneens de ruststand. Even wat bier bijtanken en dan snel terug want het was echt spannend. De wedstrijd was amper bezig of Rayong maakte de gelijkmaker, een domper op onze feest vreugde. Rayong bleef komen en we vreesden dat Pattaya dit niet kon houden maar onverwachts lukte Pattaya de 1-2 en barstte het feest weer los in ons kleine uitvak. Mensen vielen elkaar in de armen zoals overal. Maar Rayong maakte met een schitterende vrije schop de 2-2. De scheids floot af en strafschoppen moesten beslissen wie er naar de halve finales mocht op het het veld van Chonburi.

De strafschoppen werden een echte thriller, ik denk dat ze langer duurden dan 2 verlengingen maar dit kon ook door de spanning zijn. Uiteindelijk won Navy Rayong de reeks met 10-9, hoewel Pattaya tot driemaal toe verzuimde de winner tegen de netten te keilen. Eigen schuld dikke bult zekers! Nog wel vermelden dat de keeper van Rayong een uitermate irritante, dégoutante kerel was die steeds de bezoekende fans opjutte met de nodige obscene gebaren telkens hij een strapschop pakte of “iets” goed deed. In België had de scheids hem reeds bedacht met een gele kaart of heb ik fans voor minder de plein op zien rennen…

In ieder geval heb ik een schitterende wedstrijd gezien, een prachtige sfeer mede dankzij een super thuispubliek die achteraf vierden alsof ze de beker al hadden gewonnen. Hoedje af, ze mochten de de Cup gerust winnen van mij.

12/02/10 Nieuw stadion in opbouw Pattaya United

10/02/10 Pattaya United 2 - 3 BEC Tero Sasana (Nongprue Stadium - 1.100 Toeschouwers)

Zomerstop in Thailand. Ik verwachtte helemaal geen voetbal in Thailand te zien maar kreeg plots een sms’je dat er toch werd gevoetbald. En het leuke was dat Pattaya Utd thuis speelde in de groepsfase van de 34ste Queen’s Cup.

Enig probleem was dat ik deze dag ’s middags uit Phuket vetrok met bestemming Bangkok waar ik dan de taxi nog moest nemen naar Pattaya. Alles ging vrij vlot en zo kwam ik 2u voor de wedstrijd aan in mijn hotel. Snel uitgepakt, douche genomen en dan even aan de receptie een brommertje huren. Reiger Dax kwam me ophalen en een half uurtje voor de wedstrijd kwamen we bij het stadion aan waar we eerst in de plaatselijke bar achter de hoek nog enkele Leo pilsjes nuttigden.

Veel volk was er niet in tegenstelling met de competitie wedstrijd die ik vorig seizoen zag. Maar het betrof wel een voorbereidingstornooi en Pattaya had zijn eerste 2 wedstrijden van de groepsfase al gewonnen. De eerste 2 van de groep gingen door, Pattaya was reeds geplaatst maar kon nu strijden voor de eerste of tweede plaats wat hen al dan niet een makkelijkere tegenstrever kon opleveren in de volgende ronde.

De eerste helft was saai en sfeerloos, Pattaya bakte er weinig van en BEC Tero stond verdiend voor aan de rust met 0-1. De tweede helft was aangenamer om te volgen. Pattaya kwam in de wedstrijd, knutselde enkele kansen in elkaar maar BEC Tero zette toch de 0-2 op het bord. Pattaya bleef meespelen en het lukte hen de aansluitingstreffer. Iets meer sfeer en beweging nu maar weer nette BEC Tero er eentje (1-3) en was de wedstrijd gespeeld. Ludovick, de zwarte “parel” van Pattaya mildere nog wel tot 2-3 met een knap doelpunt maar de zege ging naar de bezoekers.

Pattaya werd tweede in de groep en mag zich in de volgende knock-out fase gaan meten op en tegen Navy Rayong FC. Een klein uurtje van Pattaya en daar gingen we natuurlijk bij zijn!

08/02/10 Groundhop Surakul Stadium (Phuket, Thailand)

03/02/10 Groundhop Suphachalasai "National" Stadium (Bangkok, Thailand)